Kirjeldus

Kutsume sind avastama Eesti sügisese looduse võlu! Tule ja naudi värvikirevat matka läbi maalilise Kodru raba, kuhu viib meid kogenud matkajuht Signe Kumar.

Reisijuht: Signe Kumar
Väljasõit: 10:00 Tallinn, Mere puiestee, Vene Kultuurikeskuse eest
Tagasi: 17:00 Tallinnas
Kuupäev: 28.09.2025

Kodru raba on oma lummavas sügiseses rüüs, mis kutsub avastama vaikuse ja rahu keskele peitunud loodusvõlusid. Raba ümbritsevad salumetsalised soosaared ja nende vahelised soosillad teevad sellest ideaalse paiga sügise ilu nautimiseks. Matk viib meid läbi kaunite rabamaastike, mööda laudteid ja üle endise talitee, pakkudes erinevaid vaateid ning võimalust jälgida sügiseses looduses toimuvat.

Matka kirjeldus:

Meie matk saab alguse Järva-Madise kiriku juurest, kust liigume mööda laudteid Kodru raba südamesse. Matkarada on 4,5 km pikkune ja hõlpsasti läbitav, pakkudes nii imelisi vaateid laukajärvedele kui ka võimalust tutvuda raba unikaalse taimestiku ja loomade tegevusega. Raba keskel asub ka 1,7 hektari suurune Vibujärv, mille kaldal saab hetkeks peatuda ja sügisesi maastikke imetleda.

Jõhvikate korjamine ja looduse avastamine:

Sügisesed rabaretked ei möödu ilma jõhvikateta! Võta kaasa marjakorv ja kummikud ning asume koos teele, et korjata raba tervislikke sügisande. Jõhvikad on valminud ja ootavad, et neid korjates rabavaikust nautida. Matkajuht Signe jagab põnevaid lugusid raba mütoloogiast, seal elutsevatest kollidest ja salapärastest loodusnähtustest, mis on Kodru raba ainulaadseks teinud.

Vargamäe ja Tammsaare muuseum:

Pärast kosutavat jalutuskäiku Kodru rabas suundume Vargamäele, kus peame väikese pikniku. Võta kaasa oma moonakott ja naudime koosolemist Vargamäe põldude vahel. Seejärel külastame Tammsaare muuseumi aastanäitust, kus saame ülevaate kirjaniku seiklustest ja loomeprotsessist. Näitus avab Tammsaare elu tahke ja lisab meie matkale kultuurilise mõõtme.

Hind ja broneerimine:

Täiskasvanud: 60 €
Lapsed 6–11 a.: 30 €
Lapsed 0–5 a.: Tasuta

Hind sisaldab:

  • Mugavat edasi-tagasi transporti Tallinnast
  • Matkajuhi teenust ja põnevaid lugusid rabast ja soost
  • Tammsaare muuseumi näituse piletit
  • Meeldejäävat looduselamust

Kogunemiskoht ja väljasõit:

Start Tallinnast Mere puiesteelt, Vene Kultuurikeskuse eest kell 10:00. Tee peal räägib matkajuht Signe huvitavaid lugusid rabade ja soode ajaloost. Kohale Järva-Madise kiriku juurde jõuame umbes kell 11:30, kust algab meie sügismatk Kodru rabas.

Tagasi Tallinnas oleme umbes kell 17:00

NB! Kui plaanid jõhvikaid korjata, võta kindlasti kaasa marjakorv ja kummikud. Kui aga soovid lihtsalt jalutada mööda laudteid ja nautida vaateid, siis veekindlaid jalanõusid ei ole vaja.

Broneeri oma koht juba täna ja naudi sügisese raba ilu koos meiega!